-
Elvin Taşkıran:Kendinizi tanıtır mısınız ? Voleybola ne zaman nerede ve kimin sayesinde başladınız?
Fatma Yıldırım : Gültekin Karahan sayesinde Toros kolejinde okul seçmelerini kazanarak 8 yıl önce voleybola başladım.
Asuman Karakoyun : 10 yıl önce ablam sayesinde Eczacıbaşı’nda voleybola başladım. Mehmet ağabey (Bedestenlioğlu) ile ilk antrenmanıma çıktım.
-Elvin Taşkıran : Yıldız milli takımla büyük bir başarıya imza attınız ve çıtayı yükseltiniz. Şimdi genç milli takımla hedeflerinizden bahseder misiniz ?
Fatma Yıldırım-Asuman Karakoyun : Avrupa şampiyonası var önümüzde bildiğin gibi gelecek sene Meksika da dünya şampiyonası ve sonrada 2012 de olimpiyatlar hepsinde ortak hedefimiz var oda Şampiyonluk…
-Elvin Taşkıran : Önünüzde önemli maçlar var bu maçlara hazırlanmak için nasıl bir kamp dönemi geçiriyorsunuz ?
Fatma Yıldırım-Asuman Karakoyun : Kamp dönemine 9 haziranda ayvalıkta başladık orada 3 hafta kamp yaptık. İstanbul’a geldik burada İtalya ile 4 hazırlık maçı yapıp dördünü de kazandıktan sonra 1 hafta izin yaptıktan sonra Ankara’ya geldik 2 aylık bir kamp dönemimiz var. 11 ağustosta hazırlık turnuvası için Polonya’ya gidiceğiz ve sonrada İtalya…
-Elvin Taşkıran : Maç içinde motive ettiğinize inandığınız arkadaşlarınız var mı ?
Fatma Yıldırım-Asuman Karakoyun : Maç içinde herkes birbirini motive etmek zorunda ancak böyle başarı sağlanabilir bizde takım olarak bunun farkındayız.
-Elvin Taşkıran: Maçtan önce nasıl konsantre oluyorsunuz ve beslenmenizde neleri tercih ediyorsunuz?
Fatma Yıldırım : Maçtan önce karbonhidrat ağırlıklı besleniyoruz. Konsantrasyon içinde maçtan önce müzik dinlerim arkadaşlarımla konuşurum.
Asuman Karakoyun : Evet karbonhidrat ağırlıklı besleniyoruz özellikle makarna. Maçtan önce kimseyle konuşmam çok fazla gülmem belirli şarkılarım vardır onları dinlerim.
-
Elvin Taşkıran : Değişik şehirlerde kamplara giriyorsunuz maçlar oynuyorsunuz voleybol açısından değerlendirirsek en beğendiğiniz şehir hangisi ve neden ?
Fatma Yıldırım : Trabzon’u beğendim ben orda ki insanlar çok içtendi. Tribünler dolu ve ilgi çok güzeldi.
Asuman Karakoyun : Alanya’yı beğendim hava şartları güzeldi.
-Elvin Taşkıran : Bazen voleybol maçlarında istenmeyen olaylar oluyor siz birer voleybolcu olarak tribünde nasıl bir seyirci görmek istiyorsunuz ?
Fatma Yıldırım : Her iki takım içinde anlayışlı bir seyirci bekliyoruz. Fair play içinde olmalı seyirci.
Asuman Karakoyun : Karşı takımının güzel hareketlerinde alkışlamalı oyuncuları motive etmeli.
-Elvin Taşkıran : Okul hayatınızdaki hedeflerinizden biraz bahseder misiniz ?
Fatma Yıldırım : Bu sene lise son’a geçtim öncelikle en iyi notlarla mezun olmak istiyorum. Üniversite için de Amerika da tıp okumak istiyorum.
Asuman Karakoyun : Bende lise sonum sıra arkadaşıyız hem de Fatma ile üniversite için eğer olursa Amerika da genetik okumak istiyorum Türkiye de kalırsam bilmiyorum açıkçası…
-Elvin Taşkıran : Eğer oluyorsa boş zamanlarınız nasıl geçiriyorsunuz neler yapmaktan hoşlanırsınız ?
Fatma Yıldırım : Boş zamanlarımızı birlikte geçiriyoruz alışveriş yapıyoruz sinemaya gidiyoruz.
Asuman Karakoyun : Çoğu zamanımız birlikte geçiyor. Sınavlarımız olduğu zaman ders çalışıyoruz onun dışında alışveriş’e gidiyoruz tabi ki ailemize de zaman ayırıyoruz…
-Elvin Taşkıran : Yemeklerle aranız nasıl en çok sevdiğiniz yemek ve tatlılar neler ?
Fatma Yıldırım : Yemek yemeği çok seviyorum en sevdiğim yemek tantuni en sevdiğim tatlı ise künefe
Asuman Karakoyun : En sevdiğim yemek bamya en sevdiğim tatlı ise cheesecake
-Elvin Taşkıran : Kendinizi eleştirdiğinizde beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yönler neler ?
Fatma Yıldırım : Beğenmediğim yönüm zaman zaman çok suratsız olmam beğendiğim ise pozitif enerjili olmam.
Asuman Karakoyun : Beğenmediğim yönüm konuşurken suratımı asıp ayağımı yere vurmam

beğendiğim ise çok sabırlı olup hiç pes etmemem.
-Elvin Taşkıran : Hayatta sizin için en önemli olan olmazsa olmaz dediğiniz şeyler neler ?
Fatma Yıldırım : İlk başta ailem sonra arkadaşlarım , voleybol , hedeflerim ve eğitimim hayatımda vazgeçemeyeceğim şeyler arasında.
Asuman Karakoyun : Ailem arkadaşlarım eğitim hayatım ve kitaplarım.
-Elvin Taşkıran : İnternetteki voleybol sitelerini forumlarını takip ediyor musunuz ?
Fatma Yıldırım : Genelde zamanım olmuyor ama olunca da tabi ki voleyboltr.com
Asuman Karakoyun : Takip etmeye çalışıyorum en çok takip ettiğim forum voleyboltr.com
Röportaj için Fatma Yıldırım'a Asuman Karakoyun'a ve röportaj sırasında yardımlarından dolayı Neşve Büyükbayram'a teşekkür ederim. 
Fotoğrafları büyütmek için üstüne tıklamanız yeterlidir.