|
Lucius
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2007, 07:11:52 ÖÖ » |
|
teşekkürler Elvin.spor akademileri hakkında, en azından benim okuduğum üniversitedeki, az çok bilgim var.akademide 4 bölüm oluyor: 1- beden eğitimi öğrtmenliği, 2- spor yöneticiliği, 3- antrenörlük, 4- rekreasyon.
giriş için öss taban puanını geçmek ve özel yetenek sınavında da başarılı olmak gerekiyor.marmara ve gazi, girilmesi en zor akademilere sahipmiş sanırım.milli sporcular için ayrıca kontenjanlar vardı galiba.
antrenörlük için her branşa ayrı ayrı kurslar düzenleniyor.2 hafta gibi komik süreli eğitimlerden sonra bile belge alan arkadaşlarım oldu.
güzel ülkemizdeki bir çok konu gibi, malesef bu konunun eğitimi de anlamsız, hesaplanmamış, planlanmamış bir eğitim sistemine tabii.mesela, 400 metre koşusunda başarısızsanız antrenör olamıyorsunuz büyük ihtimalle.halbuki bu sınavı düzenleyenler biraz düşünseler, antrenörlük için koşmanın değil, zekanın, yorumun, kavrayabilme yeteneğinin, geleceği görebilme özelliğinin, insan ilişkilerinde başarılı olabilmenin, yöneticilik vasfının, vs gelişmiş olmasının gerektiğini bilirler.
bu sebeple, işin diploma kısmındansa, iyi bir antrenör olabilmek için kişinin kendini nasıl yetiştirmesi, sporculara nasıl davranması, hızlı düşünme, olanı değiştirme, fiziksel kondisyon bilgisini artırma gibi, diplomalı değil gerçek bir antrenörün sahip olması gereken özelliklere ilişkin sorular sorulmalı demek istedim.
ayrıca, belirli bir makama gelmiş, diğer meslektaşlarından ayrı kefede tutulan birisi olması nedeniyle, hayata bakış açısı, bir gencin kendini nasıl geliştirmesi, nasıl bir toplum ve dünya istediği gibi sorular da sorulabilir.
bir de, voleybol federasyonu ve sporcuların temel ve genel eksiklerine, nasıl olmaları gerektiğine ilişkin sorular da hoş olacaktır.
|