Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Duyuru!!!  (Okunma Sayısı 333 defa)
hamdikoc58
Hamdi
Genel Yönetici
voleybol

« : Aralık 25, 2007, 02:13:23 ÖÖ »

Genç Milli Takım Baş Antrenör ve Vakıfbank Güneş Sigorta Alt Yapı Direktörü Sayın Mehmet BEDESTENLİOĞLU hocamız ile yapacağımız röportaj için sizlerden de sorular bekliyoruz.
« Son Düzenleme: Ocak 03, 2008, 05:44:05 ÖÖ Gönderen: hamdikoc58 » Logged

Lucius
admin
vole

« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2007, 01:05:32 ÖS »

antrenör olmak için nasıl bir eğitim, çalışma gerekiyormuş, spor akademi dışında okullar var mıymış, vs.bunlar da sorulabilir.

i am just a poor misguided fool.
1830
v
*

« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2007, 03:16:43 ÖÖ »

öncelikle bu röp. yapacağın için seni tebrik ederim Hamdi bende bir soru yazmak istiyorum
Türk Voleybolunun en çok sıkıntı çektiği konu ne sizce bu sorunun çözümü ne?
elvin_vlybl
admin
voleybol

« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2007, 06:21:03 ÖÖ »

Luius cevap verim istersen sana  Gülümseme

Antrenörlük için üniversitelerin Besyo mezunu olmak gerekiyor tabi Besyo genel bir kavram spor yöneticiliği antrenörlük vs. yani antrenörlük okumak gerekiyor veya ben üniversitede başka bölüm okumak istiyorum ama antrenörlükte istiyorum diyenler için antrenörlük kursları var belirli zamanlarda değişik yerlerde oluyor bu kurslar eskiden şart 18 yaşını bitirmekti ama şimdi üniversite mezunu olmak bazı voleybolcularla konuştum bu konuyu eğer profosyonel voleybolcu veya sporcu değilseniz antrenörlük kursu almak daha mantıklı bazı üniversitelerin Besyo bölümleri çok anlayışlı ders konusunda sporcuları sıkmamak adına ama yine isim vermiyim bazı üniversitelerin Besyo bölümleri çok daha zor eğitim açısından Gülümseme nasıl bir çalışma gerekiyor onun hakkında fikirlerimide paylaşim ilk bu üniversitelere girmek için bildiğiniz gibi üni.de barajı aşmak( ne kadar fazla puan o kadar iyi  Gülümseme) sonra yetenek sınavları oluyor bu sınavlarda alana göre değişiyor futbolu seçicek olanlara örneğin şut çalışması yaptıyorlar voleybolcu seçicek olanlar smaç basıyorlar yeteğe ve eğitime göre seçilme şansın artıyor ayrıca 900 m. koşu falanda var sınavı kazandıktan sonraki eğitim ise diğer üniversitelere nazaran heralde ders yönünde biraz daha rahattır bazı üniversitelerde besyolarında dağcılık falan zorunlu dersmiş böyle güzel yanlarıda var  Gülümseme

Umarım soruna cevap verebilmişimdir  Gülümseme
Lucius
admin
vole

« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2007, 07:11:52 ÖÖ »

teşekkürler Elvin.spor akademileri hakkında, en azından benim okuduğum üniversitedeki, az çok bilgim var.akademide 4 bölüm oluyor: 1- beden eğitimi öğrtmenliği, 2- spor yöneticiliği, 3- antrenörlük, 4- rekreasyon.

giriş için öss taban puanını geçmek ve özel yetenek sınavında da başarılı olmak gerekiyor.marmara ve gazi, girilmesi en zor akademilere sahipmiş sanırım.milli sporcular için ayrıca kontenjanlar vardı galiba.

antrenörlük için her branşa ayrı ayrı kurslar düzenleniyor.2 hafta gibi komik süreli eğitimlerden sonra bile belge alan arkadaşlarım oldu.

güzel ülkemizdeki bir çok konu gibi, malesef bu konunun eğitimi de anlamsız, hesaplanmamış, planlanmamış bir eğitim sistemine tabii.mesela, 400 metre koşusunda başarısızsanız antrenör olamıyorsunuz büyük ihtimalle.halbuki bu sınavı düzenleyenler biraz düşünseler, antrenörlük için koşmanın değil, zekanın, yorumun, kavrayabilme yeteneğinin, geleceği görebilme özelliğinin, insan ilişkilerinde başarılı olabilmenin, yöneticilik vasfının, vs gelişmiş olmasının gerektiğini bilirler.

bu sebeple, işin diploma kısmındansa, iyi bir antrenör olabilmek için kişinin kendini nasıl yetiştirmesi, sporculara nasıl davranması, hızlı düşünme, olanı değiştirme, fiziksel kondisyon bilgisini artırma gibi, diplomalı değil gerçek bir antrenörün sahip olması gereken özelliklere ilişkin sorular sorulmalı demek istedim.

ayrıca, belirli bir makama gelmiş, diğer meslektaşlarından ayrı kefede tutulan birisi olması nedeniyle, hayata bakış açısı, bir gencin kendini nasıl geliştirmesi, nasıl bir toplum ve dünya istediği gibi sorular da sorulabilir.

bir de, voleybol federasyonu ve sporcuların temel ve genel eksiklerine, nasıl olmaları gerektiğine ilişkin sorular da hoş olacaktır.

i am just a poor misguided fool.
elvin_vlybl
admin
voleybol

« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2007, 08:37:25 ÖÖ »

Rica ederim.

Gazi Üni.nin yarısından çoğu profosyonel sporculardan oluşuyor ama eğitim bakımından daha anlayışlı bir eğitime sahip bildiğim kadarıyla çünkü örneğin bir voleybolcu gidiyor hocam sınav günü benim deplasman maçım var giremicem ya da hocam benim antremanıma denk geliyor bunlar kabul edilen bahaneler ama başkent üni. daha sıkı bir eğitime sahip  Gülümseme ben şöyle düşünüyorum gazi besyoya giremeyen hacettepe besyoya hiç giremez çünkü yetenek sınavları üni.den üni.ye değişiyor zorluk açısından. Ama bence antrenörlük sınavlarından 400-900 m. koşmak şartı güzel çünkü sen hoca olucaksın sonra karşnda oyuncular koşucak oh ne güzel o yüzden onların koşmaları şınav çekmeleri mekik çekmeleri lazım oyuncu psikolojisinden daha iyi anlamaları için  Gülümseme tabiki senin söylediğin antrenörlük özellikler koşmaktan çok daha önemli  Gülümseme
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: