hamdikoc58
Hamdi
Genel Yönetici
voleybol

|
 |
« : Mart 27, 2007, 04:50:03 ÖÖ » |
|
SORU 1-) KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ ?
CEVAP 1-) 18.03.1977 İstanbul doğumluyum.Balık burcuyum.Balık burcunun tüm özelliklerini taşıdığıma inanıyorum.Saha içinde ve dışında insanlar beni ne kadar sert değerlendirse de aslında çok duygusal bir insanımdır.Çocukları severim ve çocuklarla vakit geçirmekten hoşlanırım.Resim yapmayı ve kitap okumayı severim.
SORU 2-) VOLEYBOL ÖZGEÇMİŞİNİZİ ANLATIRMISINIZ ?
CEVAP 2-) 1990 yılında Üsküdar Kız Lisesindeyken Voleybol elemelerine katılmıştım. Rahmetli CEMİL KARAHAN tarafından seçilip FENERBAHÇE’DE lisanslı olarak voleybol oynamaya başladım.6 sene Fenerbahçe’de oynayıp güzel başarılar elde ettim.6 sene sonra genç yaşım bitince ANKARA VAKIFBANK’A transfer oldum. Aynı sene A Milli Takıma seçildim. 4 sene ANKARA’DA oynadıktan sonra VAKIFBANK kapanınca İSTANBUL’A VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA’YA geldim.Burada da 7.sezonumu oynamaktayım.
SORU 3-) UZUN SÜRE KAMPLARDA YAŞADINIZ.KAMP HAYATI İLE İLGİLİ UNUTAMADIĞINIZ BİR ANINIZI ANLATIRMISINIZ ?
CEVAP 3-) Uzun süreli kamp hayatı gerçekten çok zor. 2003 yılında Avrupa Şampiyonası öncesi ile başlayan yaz kampları epey yorucu geçiyor. Tabi başarı elde edince bu zorluklar unutuluyor. Benim yaşadığım ve unutamadığım anım 2003 Avrupa Şampiyonasına 10 gün kala kaybettiğimiz rahmetli antrenörümüz DENİZ ESİNDUY’ UN hayatını kaybetmesidir.
SORU 4-) HEDEFLERİNİZ İÇİNDE ULAŞAMADIĞINIZ ŞEYLER VAR MI ?
CEVAP 4-) Milli takımla şimdiye kadar bir tek olimpiyatlara gidemedik. Bunu da gerçekleştirmeyi çok istiyorum.Kulüp olarak bu sezon Türkiye şampiyonluğu ve ileriki yıllarda Şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşamaktır.
SORU 5-) SİZE GÖRE EN BÜYÜK BAŞARINIZ NEDİR? NEDEN ?
CEVAP 5-) Yaşadığım en büyük başarım Türkiye’de kendi ülkemde binlerce seyirci önünde oynayarak yaşadığım Avrupa 2.ligi’dir. Neden çünkü kendi ülkemde olması inanılmaz bir atmosfer ve seyirci desteği ile oynamak müthişti.
SORU 6-) BAŞARILI BİR ORTA OYUNCU OLARAK BLOK VE TEK AYAK ATAK İLE İLGİLİ BECERİLERİNİZİ GENÇLERE ANLATIRMISINIZ ?
CEVAP 6-) 12 senedir orta oyuncu olarak oynuyorum ve 12 senedir tek ayak smaç vuruyorum. Tek ayakla ilgili gençlere söyleyebileceklerim; eğer pasörün hemen arkasına başa giriyorsanız top pasörün elindeyken havada olmalısınız,topu önünüze almalısınız,yani pasörün bulunduğu yerden bir adım önde sıçramalısınız ki her iki tarafa da rahat dönebilesiniz. Eğer antene tek ayak gidiyorsanız ve çapraz vurmak istiyorsanız toptan önce gitmeli,kolunuzu erken kaldırıp top antene gelmeden kesmelisiniz. Tabi açık ve topu önünüze alıp sıçramalısınız, bir gözünüzle de bloğu takip etmelisiniz. Paralel vurmak istiyorsanız topun sizinle beraber gelmesini bekleyip vurabilirsiniz. Tek ayak smacı vurmak çok zevkli gerçekten. Tek ayak benimle resmen özdeşleştirildi. Bir arkadaşım tanıdığının benim soy ismimin Aysun tek ayak olduğunu sandığını söylemişti. Bu gerçekten gurur verici. Blokta da ben her zaman oyuncuya değil pasöre konsantre olurum. Pasörün eline bakarım bence püf noktası bu. Eğer oyuncu ya bakarsanız yanılırsınız. Şimdiden kolay gelsin.
SORU 7-) ÖZEL YAŞAMINIZ,EV HAYATINIZ VE ANNELİK ?
CEVAP 7-) Özel yaşamın ben aileme çok düşkünümdür. Eşim,babam,annem,kardeşlerim ve yeğenlerim benim için olmazsa olmazlardan.Bide babaanneciğim vardı,ailemizin en büyüğüydü ve geçen ay onu kaybettik. Onu gerçekten çok özlüyorum. Canım babaannem Allah sana rahmet eylesin nur içinde yat. Özel yaşamıma gelince hep ailemle beraberimdir.Boş günlerimi onlarla beraber geçiririm. Ev hayatımda her zaman söylerim eşim en büyük yardımcım destekçim benim için gerçekten büyük şans. Şuan ben AYSUN ÖZBEK isem eşimin bunda payı çok büyüktür. Benim en büyük şansım kocamın eski bir profesyonel basketbolcu olması. Beni ve kamplarımı gerçekten iyi anlıyor. Eşim olmasa benim hayatımın bu kadar kolay olmayacağını düşünürüm her zaman iyi ki yanımda iyi ki onunla evlenmişim o beni canııııımmmmmm. Onu çok ama çok seviyorum.
SORU 8-) VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTANIN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ ?
CEVAP 8-) Vakıfbank Güneş Sigorta’nın bugünkü hedefi geçmişte yakaladığı başarıları yakalamak ve başarıyı istikrarlı bir şekilde devam ettirmektir.Kulübümüz alt yapıya yaptığı transferlerle geleceğe verdiği önemi göstermiştir.Alt yapıya yaptığı bu yatırımlarla gelecekte hem kulübümüze hem de milli takımda oynayabilecek seviyede oyuncular yetiştireceğine inanıyorum.
SORU 9-) KAPTANLIK ?
CEVAP 9-) Kaptanlık liderlik,dürüstlük,sonuna kadar savaşmak,yardım etmek,taviz vermemek,mücadeleyi asla ve asla bırakmamak.
SORU 10-) GENÇ VOLEYBOLCULARA ÖNERİLERİNİZ ?
CEVAP 10-) Gençlere önerim ben hiçbir zaman iyi olduğumu düşünmeden sıkı,disiplinli,sabırlı ve inanarak çalıştım.Sabır +Disiplin+Çalışma=İyi bir Voleybolcu Asla istedikleri şeyden vazgeçmesinler. Bu röpörtaj VGS nin resmi internet sitesinden alınmıştır
|