Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Nihan Yeldan, Murat Turgut’un sorularını sizler için yanıtladı  (Okunma Sayısı 307 defa)
hamdikoc58
Hamdi
Genel Yönetici
voleybol

« : Şubat 28, 2007, 01:23:01 ÖS »

Bana göre, Türkiye Bayanlar 1. Liginde en başarılı liberolardan birisin. Peki, sen kendini nasıl buluyorsun?

Böyle düşünülüyorsa kendi adıma tabi ki mutluluk verici ama bence önemli olan başarının sağlandığı yerde uzun sure böyle kalabilmek. Bu noktada durabilmek için de sürekli azimle, bir şekilde çalışmak gerekiyor. Ama sporun içinde inişler çıkışlar da olabiliyor. Önemli olan bunu en az seviyede tutabilmek.

Bildiğim kadarıyla voleybola o günkü adıyla Güneş Sigorta’da,  şimdiki takımında başladın. Bir oyuncunun başladığı yere geri dönmesi nasıl bir duygu?

O dönemde de, şimdiki gibi, voleybola yatırım yapan bir yerdi Güneş Sigorta. Tekrar buraya gelmek -yani yetiştiğim yere- beni farklı duygulara götürdü. Hiç unutmuyorum; transfer olduktan sonra ilk kez salona geldiğimde -yani altı sene sonra- bir garip hissettim. Birden bu kulüpte, 12 yaşımdaki halimi düşündüm.

Peki, o zaman neden ayrılmıştın?

Genç takım yaşım bittiği sene, Güneş Sigorta o dönem yeni bir proje başlatmıştı. Genç yaşı dolan bütün oyuncularını pilot takım olarak belirlediği Bursaspor’a kiralık olarak, A takıma hazırlamak amacıyla göndermişti. Ben de bu düşünceyle bir yıl Bursaspor’da oynadım ve böylece genç yaşımın dolduğu ilk sene A takımda, deplasmanlı ligde oynama şansı buldum.

Libero olarak oynaman ilk nasıl gelişti?

Yine Güneş Sigorta’nın genç takımında oynarken, o zamanki antrenörümüz Emin İmen, bir antrenman sonrasında yanına çağırarak, beni libero pozisyonunda oynatmayı düşündüğünü ve benim defansif özelliklerimin buna çok yatkın olduğunu söyledi. Böylece ben de bu şekilde başladım.

Sanki geçen sene bu seneye göre daha olumlu bir performans çiziyordun. Bu konuda ne düşünüyorsun?

Nedense, evet, bazı insanlar da sizin gibi düşünüyor. Fakat ben böyle düşünmüyorum. Takım ve oyun yapısı açısından bu sene daha farklı bir kurguyla oynayan bir takıma geldim. Belki bu yüzden biraz adaptasyon süreci yaşıyor olabilirim.

Neslihan’ın bu sene takımda olmaması, defansif anlamda takımı daha fazla etkiliyor mu?

Tabii ki Neslihan gibi önemli bir oyuncunun takımda olmaması, dışarıdan bakıldığında, bir kayıp gibi gözüküyor olabilir. Fakat onun yerinde oynayan takım arkadaşlarımın, görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını düşünüyorum. Olayın defansif yanına gelince, zaten oynadığım pozisyon olarak bana gelen bütün topları en iyi şekilde karşılamam gerektiği için olayın bu yönünü hiç düşünmüyorum.

Antrenmanlarda sana özel olarak uygulanan bir program var mı?

Tabii ki benim daha iyi olabilmem için yapılan bir takım diriller var. Takımda diğer libero arkadaşımla beraber de ayrıca yaptığımız çalışmalar var.

Bir antrenmanda ortalama kaç topu olumlu olarak kullanıyorsun, hiç saydın mı?

Hiç saymadım ama 500 gibi, tabii biraz abarttım. Ne bileyim 200 gibi falandır sanırım.

Çok kritik bir top çıkardığın bir maç var mı?

Sanırım, çok iyi hatırlamıyorum ama, bir maçta öne doğru atlayarak -hatta bu bir fok balığına da benzetilir- yaptığım defans vardı. Sonra hatta kendi kendime “Aferin be Nihan” demiştim. J

Özel bir uğurun var mı?

Sahaya hep sağ ayakla çıkarım ve seremonilerde mutlaka dua ederim.

Seni hangi hücum oyuncuları zorlar?

Avrupa’dan örnek vermek gerekirse, Dinamo Moskova’da oynayan Godina; Türkiye’den ise bu seneki takım arkadaşım Aysun Abla diyebilirim. Allah’tan aynı takımda oynuyoruz!

Yurtdışında oynamayı düşünür müsün?

Şu an düşünmüyorum.

Yurtdışından Libero pozisyonuna oyuncu transfer oluyor. Sence ülkemizde iyi liberolar yetişmiyor mu?

Ben Türkiye’de iyi libero olmadığına inanmıyorum. Sadece oyunculara gerekli şans ve sürenin verilmediğini düşünüyorum.

Deplasmana gittiğinizde boş zamanlarda nasıl vakit geçiriyorsun?

Genelde sürekli izlediğimiz dizi günlerine denk düşüyor ya da yanımda dizüstü bilgisayarım varsa onunla vakit geçiriyorum.

Ya İstanbul’dayken?

Ya ailemle, yeğenlerimle; ya da takım arkadaşlarımla sürekli gittiğimiz bir yer var, oraya gider, orada vakit geçiririz.

Genelde maçlara çıkarken bayan oyuncuları biraz makyajlı görüyoruz ama sen genelde sadesin?

Evet, sade olmayı seviyorum. Makyaj yapıp çıksam, belki de maç sonunda bütün renkler birbirine karışabilir. J

Bu senenin sonunda takımının ligde nerede bitireceğini düşünüyorsun?
Tabii ki tek bir hedefimiz var, o da şampiyon olmak. Var gücümüzle bunun için çalışıyoruz.
-alıntı-

elvin_vlybl
admin
voleybol

« Yanıtla #1 : Mart 01, 2007, 06:44:43 ÖÖ »

paylaşımın için teşekkürler Gülümseme
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: