Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 'Neslihan smaç vururken gözlerimi kapatıyorum'  (Okunma Sayısı 292 defa)
elvin_vlybl
admin
voleybol

« : Mart 08, 2007, 12:19:59 ÖS »

Galatasarylı su topçu Orkun Darnel ile Milli Takım'ın en gözde voleybolcusu Neslihan Demir evlenmek için gün sayıyor. Bu yaz dünya evine girecek çifte kumrular ilk röpartajlarını VATANİKİ'ye verdi

Neslihan Demir'i nasıl bilirsiniz?" Türk voleybolunun yükselen yıldızlarından, Avrupa'nın en iyi smoçörlerinden, 22 yaşında, güzel bir sporcu... Akla ilk gelenler bunlar. Biz size farklı, daha önce bilmediğiniz bir yönünü anlatacağız onun. Evliliğe ilk adımını atmış, genç bir kadın olarak Neslihan Demir'i okuyacaksınız... Bu yaz dünya evine girmeye hazırlanıyor Neslihan; kendi gibi sporcu bir erkekle; Galatasaray Su Topu Kulübü'nden Orkun Darnel'le... 32 yaşındaki Orkun, 'Sporu yüzde 80 bıraktım, artık yedek kaleciyim' dese de, sporcu disiplini almış nihayetinde... Ve bu yüzden olsa gerek, Neslihan'ın kariyerini en az onun kadar düşünüyor; evlilik teklif ederken; "Eğer bu evlilik yurt dışında bir takımda oynamanı engeleyecekse kabul etme" diyecek kadar hem de.

Birlikteliğiniz ne zaman başladı?
Neslihan: Eylül ayında başladı. 7 aydır birlikteyiz.

Sevgili olmadan önce tanışıklığınız var mıydı?
Orkun: Sevgili olmadan iki üç ay önce tanıştık. Akdeniz Oyunları sırasında. Sporcular bir araya gelip, okey oynuyorduk. Biz su topu oyuncuları, voleyboycuların masasına tabiri caizse 'salça' olduk. Öyle tanıştık. Ama o an bir şey olmadı aramızda. Universiade Oyunları'nda da birlikteydik. Bir müddet sonra baktik ki, daha sık görüşmeye başlamışız.

Size birbirinize yakınlaştıran ne oldu?
N: Çok doğal ve kendine güveniyor. Yaşadığı ilişkiye çok saygılı. Bu beni çok etkiledi.

Evlilik teklifi nasıl oldu? Var mı bir öyküsü?
O: Çok badireler atlattık diyebilirim. İlk planı hayata geçiremedim, B planı neyseki hedefe ulaştı. Neslihan'ın Tenerife'de maçları vardı. Bayram tatiline rastlıyordu. Bir İngiliz firmasında çalıştığım için Neslihan'a "İş için İngiltere'ye gidiyorum" dedim. Ve atlayıp Tenerife'ye gittim. Takımdaki yakın arkadaşlarıyla anlaştık. Bir kafeye götüreceklerdi onu ve ben de oraya gelecektim. Arkadaşları da evlilik teklif edeceğimi bilmiyordu. Yanımda sevdiği şarkıyı da götürdüm, Yalın'ın 'Ben Bilmem' şarkısını. Fakat Neslihan'ların antreman planı değişti ve biz buluşamadık. Onu bir yerde alışveriş yaparken yakalayabildim ancak, elimde çiçekle karşısına çıktım. Tabii o halde evlilik teklif edemedim.

Hayata geçirebildiğin B planı neydi?
O: Bir gün aradım Neslihan'ı. Tenerife'den döndükten 10 gün sonraydı. Hatta ona Tenerife'deyken, 'Bir sürprizim daha var' demiştim. Ama onun hiç böyle bir teklif alacağı aklına gelmemiş.

N: Açıkçası gelmemişti. 32 yaşında, hiç evlenmemiş, bundan sonra da niyeti yoktur diye düşünüyordum. Benim de niyetim yoktu. Çok şaşırdım...

O: Kapısına bir zarf bıraktım. Üzerinde 'ikinci sürprizi açıklama kararı verdim' yazıyordu. İçinde de bir yüzük vardı. Kapıyı çaldım, ancak kapı açılmadı. Uyuyormuş. Önce telefonla uyandırdım. Sonra tekrar kapıyı çaldım. Açınca, zarf önüne düştü. Zarfı açarken, hemen yanına geldim...

N: Yazıyı okuduğumda önce anlamadım, uykudan da yeni kalkmıştım. Yüzüğü gördüm ve hemen kapattım. 'Sanırım hâlâ uykudayım' diye düşündüm. Sonra Orkun geldi ve 'Benimle evlenir misin?' diye sordu. Yine anlayamadım, 10 dakika sonra 'Evet' diyebildim.

Düğün nerede ve ne zaman olacak?
O: Temmuz sonu, Galatasaray Kulübü'nde yapmayı düşünüyoruz.

Düğününüzde de sürprizleriniz devam edecek mi Orkun Bey?
O: Belli olmaz. (Gülüyor) Monoton bir hayat bana göre değil.

N: Ben bir sürpriz daha kaldıramam. İki defa yüreğime indirdin.

Sporcu bir kadının evliliği 'klasik' anlamda olmaz, değil mi? Turnuvalar, antremanlar; sürekli koşturma...
N: Aslında sporcuların kendine göre düzenli bir hayatı var. Özel durumlar dışında antreman saadetimiz belli. Akşamları evde buluşacağız. Dışarıdan göründüğü gibi zor olmayacak.

Yemekleri kim yapacak?
N: Orkun, çok fazla yemek yemiyor. Sorun olmayacak o yüzden.

O: Ben yalnız yaşadığım için yemek yapabiliyorum. Ama Neslihan da merak saldı, bir şeyler yapmaya başladı.

N: Eskiden pasta, börek yapardım. Hatta bir ara kursuna bile gittim. Şimdi yemek yapıyorum, ama biraz ortalık dağılıyor. Birinin arkamdan toplaması gerekiyor.

Başarılı ve ünlü bir sporcu kadınla birlikte olmak nasıl bir duygu?
O: Çok küçük yaşlarda yüzücü bir kız arkadaşım vardı. Onun dışında hiç sporcu sevgilim olmadı. Açıkçası hep de merak ederdim; 'Nasıl olur' diye. Çünkü ben de spor mentalisine sahip bir insanım. İşimde bile hep bu yüzden yükseldim. Hedefe yönelmiş ve takım çalışmasını bilen biri olduğum için. Sanırım Neslihan'la da o yüzden iyi anlaştık. Hiç konuşmadan anlaşıyoruz.

Neslihan'ı sahada seyrederken neler hissediyorsun?
O: Seyrederken kalbim daralıyor. Smaç vururken gözlerimi kapatıyorum bazen.

Evlilik yurt dışına engel değil

Evleneceğini açıkladığın zaman özellikle antrenörün nasıl karşıladı?
N: Ailem panik oldu tabii önce. Ama Orkun şu an benden samimi herkezle, hem arkadaşlarımla, hem de ailemle. Şeytan tüyü var. Her girdiği ortamı şenlendiriyor. Arkadaşlarım hakkında artık benden daha çok şey biliyor. Antrenörüm, zaten Orkun'u çok seviyor. Araları benden daha iyi.

Neslihan Demirle evleneceğini duyunca senin ailenin tepkisi nasıl oldu?
O: Ailem, zaten evleneyim diye gözümün içine bakıyordu. Babam önce inanmadı, Neslihan takımın en iyi oyuncusu, ne işi olur seninle' dedi. Ben de; 'Baba ben onunla voleybol oynamıycam ki' dedim.

Peki Neslihan yurt dışında bir takımda oynarsa ne yapacaksınız? Sanırım teklifler de var...
O: Kesinlikle izin vermiyorum. (Gülüşmeler...) Bu firsatı tabii ki kaçırmayacak, tabii ki gidecek. Zaten evlilik şartımızdır. 'Bu evlilik teklifi seni Türkiye'ye bağlamayacaksa kabul et' demiştim. Giderse, o benim problemim.

Teklif var mı?
N: Mayıs'ın ortasına kadar lig devam edecek. Transfer sezonu için daha erken. Aslında korkuyorum. Bilmiyorum, bakacağız...

Çocuk sahibi olmak istediğiniz zaman da kariyerin açısından sorunlar çıkacak gibi?
N: Çocuk sahibi olmak istiyorum tabii. Bize dede, anneanne demeyeceği bir yaşta sahip olmak istiyorum hem de.

« Son Düzenleme: Aralık 27, 2008, 05:59:07 ÖÖ Gönderen: elvin_vlybl » Logged
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: