MAÇIN KIRILMA ANLARI NEYDİ?
Vakıfbank maçına çok iyi başladık. İlk seti aldıktan sonra çok çekişmeli geçen hatta 30 lu sayılara varan 2. sette tam seti aldık ve 2-0 öne geçtik derken bizim aleyhimize verilen bir file hatasıyla (herkesinde televizyonlarında ve tribünlerde de gördüğü yanlış bir karar) bu seti verdik. Bu da 3. sete başlarken takımda moral bozukluğuna sebep oldu ve bu seti kaybettik. Daha sonra takım kendini topladı ve iyi bir 4. sete başladık. Önde götürdüğümüz seti yapılan basit hatalarla verdik ve maçtan 3-1 mağlup ayrıldık.
Beşiktaş maçı bizim için önemli bir maçtı. Çünkü yeni başladığımız final grubunda mümkün olduğunca çok puan toplayıp dörtlü finale girmek istiyoruz. Bunun bilinciyle maça iyi başladık ve ilk seti aldık. Daha sonraki setlerde konsantrasyon eksikliği ve yaptığımız üst üste hatalar demoralize olmamıza sebep oldu ve bu maçtan da 3-1 yenik ayrıldık. Bence bu maçtaki kırılma noktası 15-13 geride olduğumuz 4. sette hakemin verdiği karara kaptan olarak itiraz etmem sonucunda aldığım sarı, kırmızı ve ardında sarı kırmızı kart (oyundan atılmama sebep olan kart) bu maçtaki kırılma noktası oldu. Çünkü bu kartlardan dolayı karşı takıma verilen 2 sayı ortak olacağımız setten biraz uzaklaştırdı bizi.
ANKARA’DA MAÇLARINIZA SEYİRCİ KATILIMI NASIL?
Artık voleybol seyircisinin gerçekten çok bilinçlendiğini düşünüyorum. İyi geçecek, çekişmeli maçları çok iyi biliyorlar ve bu maçlarda Ankara’da Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu gerçekten voleybol seyircisine dar geliyor. Aynı zamanda futbol takımı olan voleybol kulüplerinin taraftarları da her ne kadar deplasmanda olsalar da bu maçlara geliyorlar. Bence ulaşabildiğimiz salona çekebildiğimiz her izleyici voleybol adına atılmış temel taşlardan biri oluyor. Çünkü ne kadar çok geniş bir çevreye hitap edersek voleybol o kadar çok gelişir ve ülke çapında daha da fazla yayılır. Ayrıca voleybol duayenlerini de unutmamak gerekir. İyi kötü her maç onlar tribünün en önündeki yerlerini alırlar. İlerlemiş yaşlarına rağmen hala hiç eksiksiz bir şekilde tüm maçalara geldikleri için onlara teşekkür etmek istiyorum.
ANKARA’DA ESKİDEN VOLEYBOLA YATIRIM DAHA FAZLAYDI ŞİMDİ BÖYLE DEĞİL?
Voleybola Ankara’nın köklü kulüplerinden Vakıfbank’ta başladım ve ardından Emlak Bankası’na geçtim. Bu kulüpler o zamanlar Ankara’yı temsil eden en iyi 2 kulüptü. Emlak Bankası’na devletin el koyması voleybol şubesinin kapatılmasına sebep oldu. Vakıfbank Spor Kulübü de Güneş Sigorta ile birleşme kararı alıp kulübü İstanbul’a taşıdılar. Bu kulüplerden sonra Türkiye’de şampiyon olan başka bir Ankara takımı olmadı. Bunun en büyük sebeplerinden birisi maddi kaynakların yetersizliği ve köklü olan bu kulüplerin şehir değiştirmiş ve de kapatılmış olmasıdır.
ŞU ANA KADAR HEP ANKARA’DA MI OYNADIN? ALTYAPIDA DERECELERİN VARMI?
1 sene Diyarbakır’da oynadım. Altyapıda çeşitli derecelerim oldu. Ama hiç Türkiye şampiyonu olan bir takımda oynamadım. Hep 2 ya da 3. oluyorduk.
SENİ BİR MAÇA ÇIKARKEN EN ÇOK NE MOTİVE EDER?
Öncelikle her ne kadar çok gösteremesem de içimdeki kazanma hırsı beni en çok motive eden etkendir. Bunun yanında maça çıkmadan önce son bir defa kendi aramızda ve antrenörümüz ve de idarecilerimizle yaptığımız toplantı maça çıkmadan önce en çok bize motivasyon sağlayan şeyler oluyor.
EN ÇOK NE DEMORALİZE EDER?
Oraya çıktığın anda bu tür şeyleri düşünmeye ya da demoralize olmaya fırsatınız kalmıyor. Çünkü her şeyinizle maçı kazanmaya motive olduğunuz için bu tür şeyler göz ardı edilir ya da hiç düşünülmez bile.
KENDİNİ 3 KELİMEDE ANLAT DESEM.
Dost, dürüst, neşeli……
VOLEYBOLDA ŞU ÖZELLİĞİM DAHA İYİ OLSA DEDİĞİN BİŞEY.
Var tabi. Hatta hep anneme de derim sulak bir yerde neden yetişmemişim diyeJ anladığınız gibi boyumun biraz daha uzun olmasını isterdim.
BİR YAŞAM FELSEFEN VARMI?
Hiç kimseyi başkasının lafıyla silmem. Yani hayatımdaki her şeyi kendi gözümle görerek yaşamayı tercih ederim. Doğru olan her şeyin yanındayım.
www.filehaber.com