Voleybolx: Voleybol geçmişinizi kısaca anlatır mısınız?
Çiğdem Öztoprak: Voleybola 12 yaşında mersinde başladım. 1999’da Karşıyaka alt yapı ve sonrada a takıma gittim. Kolejde oynadım. Ondan sonra Emlak Toplu Konut İdaresi voleybol takımına transfer oldum. Bu sezon Toki’nin kapatılmasıyla Gazi Üniversitesi voleybol takımına geldim.
Sinem Erdoğan: 1998’de voleybola Sosyal Sigortalarda başladım 8 yıl orada oynadıktan sonra 1 yıl önce Gazi Üniversitesine transfer oldum.
Dilek Bataray: Voleybola 10 yaşında Bingöl spor kulübünde başladım 1 yıl oynadıktan sonra Anadolu İhtisas kulübüne transfer olarak Ankara’ya geldim Anadolu İhtisas da 3 sezon oynadıktan sonra Emlak Toki’ye transfer oldum. Bu sezon kulübümüzün tatsız nedenlerden dolayı kapatılmasıyla Gazi Üniversitesine geldim. Toplam 8 sezondur Ankara da oynuyorum.
Voleybolx: Hedeflerinizden bahseder misiniz ilerde kendinizi nerde görmek istiyorsunuz?
Çiğdem Öztoprak: 1. ligden 2. lige gitmiş gibi görünsem de 1. ligde bulunan takımlardan hedefi daha büyük ve sorumluluğu daha çok bir takıma geldim. Hedefim Şampiyonluk.
Sinem Erdoğan: Yıldız ve Genç millide oynadım ilerde de A milli takımda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Yurtdışında bir takımda yer almak özellikle İtalya liginde oynamak istiyorum.
Dilek Bataray: Yurtdışına transfer olmak istiyorum. Her sporcunun 1 sezon yurtdışında oynaması lazım ve ayrıca Avrupa kupalarında oynamak isterim.
Voleybolx: Sporseverlerin ilgisini voleybola çekmek için sizce neler yapılmalı ?
Çiğdem Öztoprak: TV kanallarının daha çok ilgilenmesi gerekiyor ve voleybolcuların günlük hayatlarında neler yaptığını araştıran bir TV programının sempatik olacağını düşünüyorum.
Sinem Erdoğan: Basının voleybola daha çok ilgi göstermesi gerektiğini düşünüyorum ve ayrıca Türkiye daha çok uluslar arası turnuvalar yapılması büyük bir etken olur.
Dilek Bataray: Maçların daha çok TV kanallarına yayılması gerekiyor. Bence bayanlara göre en güzel spor voleybol. Ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi lazım.
Voleybolx: 1. lig takımlarına baktığınızda sizce bu sezon şampiyonluk için en güçlü aday kim?
Çiğdem Öztoprak: Türk Telekom veya Eczacıbaşı.
Sinem Erdoğan: İyi transferler yaptığı için Ankara takıma olan Telekom’un şampiyon olacağını düşünüyorum.
Dilek Bataray: Eczacıbaşı’nın transferleri çok iyi bu sezon şampiyon olmaları gerektiğini düşünüyorum.
Voleybolx: Küçük şehirlerde voleybolun geliştirilmesi yaygınlaştırılması için neler yapılabilir?
Çiğdem Öztoprak: Daha eğitimli ve tecrübeli antrenörlerin getirilmesi gerekir.
Sinem Erdoğan: Okul kapsamında yaz ve kış okulları açılarak çocuklara eğitim verilmesi daha fazla kitleye ulaşılmasını da sağlar ve turnuvalar artırılabilir.
Dilek Bataray: Kulüp sayısının ve antrenör seminerlerinin artması lazım. Bilinçli antrenörler olmalı ki bu sayede iyi oyuncular yetişebilsin.
Voleybolx: Kendi mevkiinizde örnek aldığınız , başarılı bulduğunuz voleybolcular kimler?
Çiğdem Öztoprak: Türkiye de pek yok aslında , başarılı kulüplerde oynayan ve dünyada önemli sonuçlar almış oyuncuların yerinde olmak.
Sinem Erdoğan: Yıllarca Milli takımımızın kaptanı olan Özlem Özçelik.
Dilek Bataray: Elena Godina
Voleybolx: Maç içinde bir hata yaptığınızda kolay moraliniz bozulur mu yoksa daha çok hırslanır mısınız ?
Çiğdem Öztoprak: Voleybol hataya çok açık bir branş o yüzden çok üstünde durmam zaten üstünde durmaya maç içerisinde zaman olmaz.
Sinem Erdoğan: Daha iyisini yapabilmek için daha çok hırslanırım.
Dilek Bataray: Üzülürüm ama başka hatalar yapmamak için moralimi bozmamaya çalışırım.
Voleybolx: Antrenmanlar ve maçlar dışından nasıl vakit geçirirsiniz , nerelere gitmekten hoşlanırsınız?
Çiğdem Öztoprak: Büyük alışveriş merkezlerinde gezerim ev dekorasyonuyla ilgili alışveriş yapmaya bayılırım Hayvanlarla iletişimim çok iyidir.
Sinem Erdoğan: Antrenmanlar ve maçlar yoğunluğundan dolayı aileme çok zaman ayıramıyorum o yüzden boş zamanlarımda onlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Çok kalabalık olmayan sakin yerleri tercih ediyorum.
Dilek Bataray: Sinemaya gitmeyi çok severim ve arkadaşlarımla birlikte zaman geçirmeyi yer olarak ta Bahçelievler 7. cadde
Voleybolx: Ne tür kitap okumaktan ve film izlemekten hoşlanırsınız?
Çiğdem Öztoprak: Atatürkçü düşünceyle ilgili ve polisiye kitaplara bayılırım. Film olarak ta aksiyon tarzı filmler izlerim.
Sinem Erdoğan: Gerilim , aşk , duygusal filmleri izlemekten hoşlanıyorum. Kitap olarak ta yaşanmış olan öyküleri okumayı seviyorum.
Dilek Bataray: Duygusal içerikli roman okumayı film olarak ta gerilim ve korku izlemeyi seviyorum.
Voleybolx: Ankara’daki voleybol severlere bu sezon maçlarda takımlarımızı yalnız bırakmaması için vermek istediğiniz bir mesaj var mı ?
Çiğdem Öztoprak: Spor salonlarındaki atmosferi her zaman seyirci belirler. Ankara seyircisini maçlara bekliyoruz.
Sinem Erdoğan: Bu sezon 2.ligde 1.lig gibi kaliteli , çekişmeli maçlar olacağı için önem vermelerini istiyoruz.
Dilek Bataray: Ligde izlenmeye değer maçlar olduğu için ve voleybol diğer spor dallarına göre daha zevkli olduğu için sporseverleri bekliyoruz.
Voleybolx: www.voleybox.com hakkında neler düşünüyorsunuz ?
Çiğdem Öztoprak: Çoğu zaman geç haberim olan şeyleri bu sitelerden öğreniyorum. Voleybolu ayakta tuttukları için teşekkür ederiz.
Sinem Erdoğan: Voleybola verdiği hizmetten dolayı teşekkür ederiz. Başarılarının devamını dileriz.
Dilek Bataray: Voleybol siteleri ve forumları oyuncuların özel hayatına müdahale etmediği sürece her şey güzel. Voleybolx.com a başarılar dileriz.
Röportaj
Elvin Taşkıran - Voleybolx AnkaraRöportaj için Çiğdem ablaya , Sinem ablaya ve Dilek ablaya vakit ayırdıkları için çok teşekkür ederim Gazi Üniversitesine de 1. lig yolunda başarılar dilerim...
Röportajı voleybolx.com dan da okuyabilirsiniz benim yaptığım röportajlar her zaman voleyboltr.com ada aittir.